Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka4219g5907kcal970.5g0g211g0g
Sipuli (kuorittu)317g85kcal4.1g15.2g0.6g5.4g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g1055g1688kcal22.2g40.1g158.2g1.1g
Vesi4219g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 106g362kcal10.7g73.8g1.3g3.7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 84g746kcal0g0g84.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17577kcal2015g258.2g911g20.4g
Valittu annoskoko10000g8789kcal1007.5g129.1g455.5g10.2g
Annoskoko puolitettuna5000g4394kcal503.8g64.6g227.8g5.1g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972