Häränfilepihvit Special Laurendo Al Meira

Hanki hyvää ja mureaa häränsisäfileetä.

Pakastaminen murentaa lihaa entisestään.

Esim. Brasilialainen pampaksella vapaana juossut on ykköslihaa.

Leikkaa fileestä n.5 cm paksuja siivuja lihan syiden vastaisesti.

Painele sormilla kevyesti-ei kannata nuijia liikaa tai käyttää nuijaa lainkaan.

Anna valmiiksi leikattujen pihvien olla huoneenlämmössä riittävän kauan ennen paistamista, esim.2 tuntia.

Laita öljyä pannuun, kuumenna pannu tulikuumaksi, paista pihvejä molemmin puolin n.2 minuuttia, eli n.4 minuuttia yhteensä.

Kypsyysasteesta riippuen.

Hyvä nyrkkisääntö on, että kun pihvit päästävät punaista lihanestettä läpi, silloin on hyvä medium-kypsyysaste saavutettu ja liha on sopivan punaista.

Tämä on makuasia kuitenkin.

Kengänpohjiksi hyviä lihoja ei kannata paistaa.

Öljyssä on hyvä pyöritellä myös hieman pienemmiksi leikattuja valkosipulin kynsiä.

Kun toinen puoli on valmis, mausta mustapippurilla ja suolalla.

Tarjoile välittömästi paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 202 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan sisäfilee9642g11763kcal2024.8g0g385.7g0g
Ruokaöljy keskiarvo 138g1217kcal0g0g137.6g0g
Suola, annos 3g66g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 110g119kcal8.7g18g0.7g2.3g
Mustapippuri, annos 1g44g101kcal4.8g16.9g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26400kcal4076.6g69.8g1051g4.6g
Valittu annoskoko10000g13200kcal2038.3g34.9g525.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna5000g6600kcal1019.2g17.5g262.8g1.2g
Arvot/100g100g132kcal20.4g0.3g5.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172538