Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3903g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi86g240kcal7.7g6g19.8g0.1g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g52g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Paistijauheliha 10%1822g3097kcal364.3g0g182.1g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g1301g455kcal19.5g87.2g3.9g11.7g
Porkkana 520g170kcal3.2g28.9g1g13.3g
Selleri, annos 50g520g73kcal5.2g15.6g0g0g
Palsternakka 520g331kcal2.6g61.4g2.1g23.4g
Sipuli (kuorittu)520g141kcal6.8g25g1g8.8g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)520g156kcal5.2g31.2g1g5.2g
Valkosipuli 78g85kcal6.2g12.7g0.5g1.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 104g920kcal0g0g104.1g0g
Sokeri 52g211kcal0g52g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g11763kcal841.6g640.2g631.4g128.2g
Valittu annoskoko10000g5882kcal420.8g320.1g315.7g64.1g
Annoskoko puolitettuna5000g2941kcal210.4g160.1g157.9g32.1g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774