Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4310g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g431g263kcal56.5g4.7g1.7g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen345g983kcal103.4g6.9g58.6g105.5g
Forest honey (Marlene), annos 5g172g488kcal0.7g120.7g0.2g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g172g922kcal29.3g63.8g63.8g48.3g
Rypsiöljy rainbow431g3879kcal0g0g431g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g3621g11948kcal434.5g2389.7g86.9g296.9g
Suola, annos 3g86g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g431g1121kcal129.3g8.6g64.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g39209kcal1507.4g5188.8g1413.8g901.4g
Valittu annoskoko10000g19604kcal753.7g2594.4g706.9g450.7g
Annoskoko puolitettuna5000g9802kcal376.9g1297.2g353.5g225.4g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421