Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow1899g1899kcal436.8g0g17.1g0g
Herkkusieni 1614g257kcal33.9g4.8g5.3g24.2g
Sipuli 1425g431kcal17.8g68.4g2.8g24.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g114g119kcal9g18.6g0.7g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 95g326kcal9.7g66.5g1.1g3.3g
Vesi2849g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g48g105kcal8.1g8.1g4.3g0.2g
Mustapippuri 10g27kcal1g3.6g0.3g2.5g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%950g1804kcal95g47.5g133g0g
Tilli, tuore 950g284kcal35g8.5g7.6g19.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl48g427kcal0g0g47.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g11357kcal1292.6g452g439.4g153.2g
Valittu annoskoko10000g5679kcal646.3g226g219.7g76.6g
Annoskoko puolitettuna5000g2839kcal323.2g113g109.9g38.3g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343