Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 1699g2132kcal186.8g4.4g153.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1415g4673kcal28.3g42.5g495.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g283g2067kcal2.8g2.8g226.5g0g
Jauheliha, sika-nauta 2831g6269kcal495.4g0g481.2g0g
Valkosipuli 57g61kcal4.5g9.2g0.3g1.2g
Tomaattipyree, Pirkka495g406kcal16.8g94.1g5g5g
Kirsikkatomaatti, 50g1062g212kcal6.4g40.3g3.2g0g
Sipuli (kuorittu)389g105kcal5.1g18.7g0.8g6.6g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 1062g3966kcal236.8g0g339.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 708g1962kcal14.2g21.2g198.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g43706kcal1994.2g466.4g3807g25.6g
Valittu annoskoko10000g21853kcal997.1g233.2g1903.5g12.8g
Annoskoko puolitettuna5000g10927kcal498.6g116.6g951.8g6.4g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085