Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g2381g475kcal28.6g76.2g8.3g0g
Basilika, tuore 476g129kcal14.9g5g3.8g7.6g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl952g762kcal9.5g42.9g66.7g0g
Risottoriisi (Risella), 60g3238g11333kcal259g2428.6g55g97.1g
Valkoviini kuiva 1905g1306kcal5.9g11.4g0g0g
Voi 133g967kcal1.6g0.5g108.4g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g267g320kcal6.7g16g24g4g
Sipuli (kuorittu)571g154kcal7.4g27.4g1.1g9.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g76g79kcal6g12.4g0.5g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g31051kcal679.2g5240.8g535.6g239.8g
Valittu annoskoko10000g15526kcal339.6g2620.4g267.8g119.9g
Annoskoko puolitettuna5000g7763kcal169.8g1310.2g133.9g60g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423