Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g4630g5556kcal972.2g0g185.2g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g3367g1818kcal252.5g30.3g70.7g13.5g
Voi 210g1527kcal2.5g0.8g171.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 210g722kcal21.4g147.3g2.5g7.4g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)1052g894kcal10.5g36.8g73.7g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 34g137kcal0g33.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton63g13kcal0.2g1g0g0.1g
Tilli, tuore 421g126kcal15.5g3.8g3.4g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g21586kcal2549.6g507.2g1013.2g59.6g
Valittu annoskoko10000g10793kcal1274.8g253.6g506.6g29.8g
Annoskoko puolitettuna5000g5396kcal637.4g126.8g253.3g14.9g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450