Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g98g102kcal7.8g16g0.6g2g
Basilika, tuore 140g38kcal4.4g1.5g1.1g2.2g
Parmesan formaggio da pasta468g2137kcal187g0g154.3g0g
Auringonkukansiemen 468g2776kcal107.5g58.9g231.4g28.1g
Oliiviöljy 842g7442kcal0g0g841.5g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.6g0.3g2.5g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty4208g5891kcal217.1g1176.4g28.6g143.1g
Broileri, rintafilee, nahaton 3740g4006kcal864g0g56.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g44836kcal2777.6g2512.8g2627.8g355.8g
Valittu annoskoko10000g22418kcal1388.8g1256.4g1313.9g177.9g
Annoskoko puolitettuna5000g11209kcal694.4g628.2g657g89g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217