Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 4686g1372kcal44.1g210.9g18.7g89g
Sipuli (kuorittu)1378g372kcal17.9g66.2g2.8g23.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1034g290kcal6.2g61.5g2.1g25.8g
Persilja 35g9kcal0.5g0.4g0.1g2.8g
Minttu, tuore (-), annos 1g6.9g3kcal0.2g0.6g0.1g0.5g
Riisi tumma 827g2886kcal57.9g595.5g19g33.1g
Oliiviöljy 620g5485kcal0g0g620.3g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)1378g2826kcal206.8g34.5g206.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.2kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26499kcal667.4g1940.4g1739.8g349.2g
Valittu annoskoko10000g13250kcal333.7g970.2g869.9g174.6g
Annoskoko puolitettuna5000g6625kcal166.9g485.1g435g87.3g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211