Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5754g1214kcal69g195.6g11.5g120.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g432g121kcal2.6g25.7g0.9g10.8g
Puuroriisi276g967kcal16.6g209.9g4.7g6.4g
Sipuli (kuorittu)1007g272kcal13.1g48.3g2g17.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2302g5237kcal437.3g0g391.3g0g
Siirappi 230g694kcal0.2g170.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17008kcal1077.6g1300g820.8g310.2g
Valittu annoskoko10000g8504kcal538.8g650g410.4g155.1g
Annoskoko puolitettuna5000g4252kcal269.4g325g205.2g77.6g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318