Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta5246g18884kcal681.9g3671.9g110.2g183.6g
Kuivahiiva, annos 11g193g695kcal86.8g77.2g11.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 4070g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g88g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow404g3632kcal0g0g403.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g46421kcal1537.4g7498.2g1050.6g367.2g
Valittu annoskoko10000g23211kcal768.7g3749.1g525.3g183.6g
Annoskoko puolitettuna5000g11605kcal384.4g1874.6g262.7g91.8g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132