Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g5054g16224kcal500.4g3214.4g151.6g394.2g
Pellavansiemen kokonainen 469g2373kcal92.9g4.7g196.6g123.9g
Cashewpähkinä 650g3731kcal130g122.2g301.2g22.7g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g72g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)2888g924kcal95.3g130g0g0g
Puolukkahillo 830g1140kcal1.5g271.4g1.7g8.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g48784kcal1640.2g7485.4g1302.2g1098.8g
Valittu annoskoko10000g24392kcal820.1g3742.7g651.1g549.4g
Annoskoko puolitettuna5000g12196kcal410.1g1871.4g325.6g274.7g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141