Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 2841g820kcal28.4g130.7g8.5g51.1g
Selleri, annos 50g1136g159kcal11.4g34.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2841g796kcal17g169g5.7g71g
Sipuli (kuorittu)852g230kcal11.1g40.9g1.7g14.5g
Kuohukerma,valio,2dl1136g3864kcal22.7g34.1g397.7g0g
Juustoraaste emmental punaleima1136g4432kcal329.5g0g340.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai57g199kcal6.8g40.3g1.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g20997kcal853.8g898.2g1511.4g276.6g
Valittu annoskoko10000g10499kcal426.9g449.1g755.7g138.3g
Annoskoko puolitettuna5000g5249kcal213.5g224.6g377.9g69.2g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465