Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen4971g6909kcal944.5g0g348g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)1243g4598kcal172.7g901g31.1g51g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)2485g1616kcal79.5g119.3g87g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)621g1367kcal81.4g3.1g115.6g0g
Sipuli (kuorittu)621g168kcal8.1g29.8g1.2g10.6g
Paprikajauhe 6.2g20kcal0.9g1.1g0.8g2.3g
Valkosipulijauhe, annos 3g6.2g21kcal0.6g4.7g0.2g0g
Maustepippuri, annos 1g6.2g0.2kcal0g0g0.1g0g
Valkopippuri 2.5g7kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Suola, annos 3g37g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g29413kcal2576g2120.2g1168.2g129.2g
Valittu annoskoko10000g14706kcal1288g1060.1g584.1g64.6g
Annoskoko puolitettuna5000g7353kcal644g530.1g292.1g32.3g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867