Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 541g215kcal18.6g22g3.2g10.8g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )27g243kcal0g0g26.8g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g226g1353kcal47.4g14.9g121.8g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g68g388kcal12g4.7g33.6g8g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g102g913kcal0g0g101.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton102g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g9kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Hunaja 32g104kcal0.2g25.5g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 902g1521kcal177g10.8g85.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4014g9536kcal512.4g162g745.4g38.2g
Valittu annoskoko2007g4768kcal256.2g81g372.7g19.1g
Annoskoko puolitettuna1004g2384kcal128.1g40.5g186.4g9.6g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824