Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 33g36kcal2.8g4.7g0.1g2.3g
Herne 27g18kcal1.3g2.5g0.1g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Omena, keskikokoinen 200g50g17kcal0.1g3.5g0.1g0.9g
Oliiviöljy 6.7g59kcal0g0g6.7g0g
Viinietikka 5g1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g8.3g48kcal1.5g1.9g4.1g1g
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.7g6.5g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana402g431kcal13.6g40.6g22.2g11.4g
Valittu annoskoko201g216kcal6.8g20.3g11.1g5.7g
Annoskoko puolitettuna101g108kcal3.4g10.2g5.6g2.9g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.5g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204