Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)40g7.2kcal0.7g0.7g0.1g0.8g
Keräkaali, 100g10g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g2.8g3.4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)40g16kcal0.4g2.9g0.2g0.6g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1g7.4kcal0g0g0.8g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 6g14kcal1g0g1.1g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g9g32kcal1.8g0g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana402g183kcal8.6g12.6g10.4g4.2g
Valittu annoskoko201g92kcal4.3g6.3g5.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna101g46kcal2.2g3.2g2.6g1.1g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.1g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345