Lihapiirakat

Tämä resepti on muokattu Hellapoliisin ohjeesta.

Tee leipätaikina normaalisti.

Kohota.

Tee täyte: paista jauhis ja sipuli, lisää lihaliemessä keitetty, kypsä riisi.

Anna jäähtyä.

Sekoita täytteeseen raaka muna sidosaineeksi.

Mausta musta-, valko- ja maustepipureilla sekä suolalla.

Kauli n. ½cm paksuksi levyksi ja ota muotilla pyörylöitä.

Itsellä oli isohko, muovinen jälkkärikippo käytössä.

Laita täytettä pari rkl ja taita kaksinkerroin puolikuuksi.

Niistä reunat hyvin kiinni.

Kuumenna väh. 1litra ruokaöljyä kattilassa.

Merkitsin reseptiin vain 4dl öljyä, koska sen verran litrasta imeytyi paiston aikana.

Uppopaista öljyssä 1-2 kpl kerrallaan.

Laita valmiiden piirakoiden päälle pyyhe tai kaksi, että kuori pehmiää.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale5g3kcal0.5g0.3g0g3.7g
Grahamjauho 7.4g24kcal0.8g4.5g0.2g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Ruokaöljy keskiarvo 24g214kcal0g0g24.2g0g
Jasminriisi (2014) (Rainbow), annos 60g6.1g21kcal0.4g4.8g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 54g119kcal9.4g0g9.1g0g
Sipuli pakastekuutiot 200g pussi13g1.3kcal0.2g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.7g5.3kcal0.5g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana402g1020kcal30.8g69.6g68.6g11.2g
Valittu annoskoko201g510kcal15.4g34.8g34.3g5.6g
Annoskoko puolitettuna101g255kcal7.7g17.4g17.2g2.8g
Arvot/100g100g254kcal7.7g17.3g17g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428909