Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 333g358kcal28.1g46.6g1.2g23.3g
Herne 266g184kcal13.5g24.9g1.1g8.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Omena, keskikokoinen 200g499g170kcal1g35.4g1.5g9g
Oliiviöljy 67g589kcal0g0g66.6g0g
Viinietikka 50g10kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g83g477kcal14.7g19.5g41.3g9.8g
Peruna, keskikokoinen 60g499g300kcal7.5g64.9g0.5g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4020g4309kcal137g406.6g225.4g117.2g
Valittu annoskoko2010g2155kcal68.5g203.3g112.7g58.6g
Annoskoko puolitettuna1005g1077kcal34.3g101.7g56.4g29.3g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204