Rahkajuusto-Oopsit

Valmistetaan samaan tapaan kuin normaalitkin Oopsit.

Tuorejuuston tilalla käytetty maitorahkaa ja "mausteena" juustoraastetta.

Erottele valkuaiset & keltuaiset.

Vispaa valkuaiset napaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi asti).

Sekoita keltuaiset rahkan, leivinjauheen (hyppysellinen?) ja juustoraasteen kanssa sekaisin.

(halutessa suolaa hitunen tai maun mukaan.)

Yhdistä keltuaissekoitus valkuaisiin kevyesti nostellen/sekoitellen, siten ettei rakenne hajoa, mutta taikina on kuitenkin tasaista (valkuaisvaahto ei "pistä silmään" ;) .

Nostele taikinasta varovasti esim.

lusikalla pellille halutun kokoisia "palleroita" ja paista noin 30 min 150°C:ssa.

8 isohkoa oopsia.

Kannattaa testata mausteissa myös (ilman juustoa) kaardemummaa!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 42 grammaa

Sugarmindy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maustamaton rasvaton rahka (Rainbow), annos 250g607g425kcal72.9g24.3g3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1093g1372kcal120.2g2.8g98.6g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.6g0g0.1g
Sinileima emmental juusto (Valio), annos 20g304g1184kcal88g0g91.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4032g6005kcal563.4g63.4g385.4g0.2g
Valittu annoskoko2016g3003kcal281.7g31.7g192.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna1008g1501kcal140.9g15.9g96.4g0.1g
Arvot/100g100g149kcal14g1.6g9.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198059