Peltileipä

Sekoita aineet puuhaarukalla.

Kohota tunti.

Kippaa voidellulle pellille ja tasoita.

Kohota 15min.- tunti, pari.

Mitä kaemmin saa kohota, sitä parempaa tulee.

Paista ensin 250 asteessa vartti, laske lämpö 125:een ja anna paistua vielä toinen vartti.

Nosta liinan päälle tukea vasten pystyyn jäähtymään, niin pohjakin pysyy rapeana.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi84g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.3g8.3kcal1g0.9g0.1g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl17g57kcal2.3g9.4g1.1g1.8g
Vehnälese 6.3g14kcal0.8g1g0.3g2.4g
Vehnäjauho puolikarkea 82g280kcal8.3g57.1g1g2.9g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 8.4g45kcal0.1g0.1g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana405g829kcal25g142g15g14.2g
Valittu annoskoko203g415kcal12.5g71g7.5g7.1g
Annoskoko puolitettuna101g207kcal6.3g35.5g3.8g3.6g
Arvot/100g100g205kcal6.2g35.1g3.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=109383