Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 180g41kcal3.3g4.3g0.4g3.8g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.2g7.5kcal0.6g1.2g0g0.1g
Juuriselleri 90g28kcal1.1g4.1g0.2g2.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl27g243kcal0g0g27g0g
Tomaattipyree, Pirkka63g52kcal2.1g12g0.6g0.6g
Vesi720g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.4g1.3kcal0g0.1g0g0.2g
Valkopippuri, annos 1g7.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste360g353kcal64.8g0g9.7g0g
Katkarapu pienet (pirkka)162g107kcal24.3g0g1.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)225g232kcal38.2g3.8g6.3g0g
Valkoviini kuiva 90g62kcal0.3g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4050g2299kcal271.8g60.6g91g18g
Valittu annoskoko2025g1150kcal135.9g30.3g45.5g9g
Annoskoko puolitettuna1013g575kcal68g15.2g22.8g4.5g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156