Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Rypsiöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g280g168kcal4.2g36.4g0.3g2.5g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Jauhelihamauste, annos 15g10g0.3kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 200g346kcal15.2g4.6g30g0g
Ketsuppi, Heinz60g62kcal0.5g14.5g0.1g0.7g
Sinappi 60g79kcal2.6g8.5g3.6g1g
Korppujauho 50g183kcal5.2g37.5g0.5g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4050g5392kcal400.4g249.8g307.8g30.2g
Valittu annoskoko2025g2696kcal200.2g124.9g153.9g15.1g
Annoskoko puolitettuna1013g1348kcal100.1g62.5g77g7.6g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727