Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl73g28kcal0.7g6.6g0g0g
Hiiva, 50g7.3g4.4kcal1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma15g47kcal0g10.8g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g8g48kcal1.8g1g3.8g0.5g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi10g33kcal3g0.7g2g3.2g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g20g67kcal2.2g13.4g0.5g2.4g
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.4g0.4g1.1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g28g86kcal2.7g17.2g0.6g4.1g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g4.4g6.8kcal0.6g1.5g0.2g1.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)6g23kcal0.7g4.7g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana406g895kcal31.6g154.8g15.2g27.6g
Valittu annoskoko203g447kcal15.8g77.4g7.6g13.8g
Annoskoko puolitettuna102g224kcal7.9g38.7g3.8g6.9g
Arvot/100g100g220kcal7.8g38.1g3.7g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492