Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 83g20kcal1.5g1.8g0.2g1.9g
Vesi, vesijohtovesi 83g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g0.8g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl17g60kcal0.3g0.5g6.3g0g
Valkopippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa17g50kcal3.8g0g3.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.5g18kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana407g298kcal11.2g5.2g24.6g3.8g
Valittu annoskoko204g149kcal5.6g2.6g12.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna102g75kcal2.8g1.3g6.2g1g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130