Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Purjosipuli 6.7g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Riisi tumma 14g50kcal1g10.4g0.3g0.6g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 14g52kcal1.2g11.4g0.1g0.2g
Vesi79g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.2g3.8kcal0.1g0.4g0.2g0g
Paprika punainen 19g5.6kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Parsakaali brokkoli 23g7.9kcal1g0.4g0.1g0.6g
Katkarapu 34g23kcal4.9g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana407g310kcal17.4g48.6g4g4.2g
Valittu annoskoko204g155kcal8.7g24.3g2g2.1g
Annoskoko puolitettuna102g78kcal4.4g12.2g1g1.1g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791