Mansikkahyytelökakku

Tein ohjeen mukaisen kakun pieneen irtopohjavuokaan, mutta täytettä tuli turhan paljon.

Kannattaa siis tuplata keksien määrä ja tehdä kakku normaalikokoiseen vuokaan.

Hienonna keksit ja sekoita niihin muutama lusikallinen pilttiä tai muuta vähäsokerista marja- tai hedelmäsosetta.

Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (reunat kannattaa kelmuttaa).

Seos on aika tahmaista ja huonosti levittyvää, joten sormiin kannattaa hieroa tilkka öljyä, niin homma sujuu helpommin.

Vatkaa vaniljavaahto ja sen sekaan rahka sekä tuorejuusto.

Lisää survotut mansikat ja mausta.

Itse lisäsin steviaa, vaniljaa myllystä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan, lisää hieman vettä.

Kuumenna kiehuvaksi ja liota liivate (itse käytin 4tl liivatejauhetta, olisi saanut olla enemmän, koska puolet ) nesteeseen.

Lisää seos hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja laita jäkaappiin.

Koristele kakku parin tunnin hyytimisen jälkeen esim.

mansikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.

Anna hyytyä yhteensä ainakin 4 tunia, mielellään yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive (täysjyvä, kuitu) (Bisca), annos 13.3g200g869kcal16g123.9g34g12g
Piltti, kuningatar110g60kcal0.5g15.4g0.5g1.3g
Flora Vanilla 12%300g569kcal13.5g48g36g0g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g300g192kcal33g12g0.9g0g
Mansikka 699g325kcal3.5g58.7g1.4g13.3g
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Liivate 24g84kcal20.5g0g0g0g
Philadelphia extra light -tuorejuusto, 5% rasvaa300g300kcal33g9g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4064g4841kcal240.6g537.2g175.6g53.4g
Valittu annoskoko2032g2420kcal120.3g268.6g87.8g26.7g
Annoskoko puolitettuna1016g1210kcal60.2g134.3g43.9g13.4g
Arvot/100g100g119kcal5.9g13.2g4.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368106