Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g999g599kcal15g129.8g1g9g
Voi 150g1087kcal1.8g0.6g121.8g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen399g132kcal13.2g19.6g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150g495kcal3g4.5g52.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g668kcal19.8g136.3g2.3g6.8g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4074g6101kcal114.6g604.2g355.8g36.6g
Valittu annoskoko2037g3050kcal57.3g302.1g177.9g18.3g
Annoskoko puolitettuna1019g1525kcal28.7g151.1g89g9.2g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258