Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 282g214kcal5.3g43.6g0.6g2.8g
Porkkana 73g24kcal0.5g4.1g0.1g1.9g
Vesi, vesijohtovesi 1126g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g39g5.5kcal0.4g1.2g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g23g27kcal0.7g1.2g2.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Kalaliemikuutio 8.4g26kcal0.8g2.9g1.2g0.1g
Voi 7.9g57kcal0.1g0g6.4g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Lohifilee 225g440kcal42.1g0g30.4g0g
Katkarapu 101g69kcal14.6g0g1.1g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g79g79kcal3.2g15.8g0.3g0g
Valkopippuri 1.7g4.8kcal0.2g0.7g0g0.4g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 3.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Timjami, annos 3g1.7g3.6kcal0.2g0.5g0.1g0.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu8.4g8.8kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4077g1949kcal139g147.8g85.4g13.8g
Valittu annoskoko2038g975kcal69.5g73.9g42.7g6.9g
Annoskoko puolitettuna1019g487kcal34.8g37g21.4g3.5g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674