Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton2.9g0.6kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)29g48kcal0.9g1.2g4.4g0g
Valkoviini kuiva 15g10kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g88g32kcal0.8g6.5g0.3g3.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton66g68kcal15.2g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana409g372kcal34g16.2g16.6g6.2g
Valittu annoskoko204g186kcal17g8.1g8.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna102g93kcal8.5g4.1g4.2g1.6g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012