Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 23g71kcal4.2g11.4g0.2g2.5g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.4g2.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g22g21kcal3.9g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana409g193kcal16.6g24.8g1.6g5.8g
Valittu annoskoko205g97kcal8.3g12.4g0.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna102g48kcal4.2g6.2g0.4g1.5g
Arvot/100g100g47kcal4.1g6.1g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373