Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 5.2g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Peruna, vanha, kuorittu 19g14kcal0.4g2.9g0g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Lohifilee 38g73kcal7g0g5.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 19g62kcal0.4g0.6g6.6g0g
Kalaliemikuutio 2.1g6.3kcal0.2g0.7g0.3g0g
Voi 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g367kcal16.6g11.6g28.2g1.8g
Valittu annoskoko205g184kcal8.3g5.8g14.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna102g92kcal4.2g2.9g7.1g0.5g
Arvot/100g100g90kcal4.1g2.8g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811