Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g144g126kcal10.9g1.2g8.7g0g
Sokeri 153g622kcal0g153g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)90g342kcal0.5g5.9g36g0g
Vehnäjauho puolikarkea 312g1072kcal31.8g218.6g3.7g10.9g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g841g286kcal1.7g59.7g2.5g15.1g
Sokeri 43g176kcal0g43.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6g22kcal0.2g4.8g0.2g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g300g210kcal36g12g1.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl120g408kcal2.4g3.6g42g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka6g24kcal0g5.9g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.5kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4080g6622kcal168.2g1025.2g189.2g52.2g
Valittu annoskoko2040g3311kcal84.1g512.6g94.6g26.1g
Annoskoko puolitettuna1020g1656kcal42.1g256.3g47.3g13.1g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=307500