Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi560g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 56g42kcal7.3g0.6g0.2g3.9g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma17g54kcal0g12.4g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)448g1434kcal61.8g259.8g14.3g56g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g896g3136kcal113.8g622.7g17.9g29.6g
Voi, 1 tl, 5 g56g409kcal0.6g0.6g44.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4088g10148kcal367g1792.2g154.4g179g
Valittu annoskoko2044g5074kcal183.5g896.1g77.2g89.5g
Annoskoko puolitettuna1022g2537kcal91.8g448.1g38.6g44.8g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577