Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 843g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 56g170kcal0.1g41.7g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.8g10kcal1.3g1.1g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 618g1880kcal54.1g342.6g11.7g85.9g
Vehnäjauho puolikarkea 365g1254kcal37.2g255.8g4.4g12.8g
Auringonkukansiemen 141g835kcal32.3g17.7g69.6g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4088g8295kcal250g1317.8g171.8g214.2g
Valittu annoskoko2044g4148kcal125g658.9g85.9g107.1g
Annoskoko puolitettuna1022g2074kcal62.5g329.5g43g53.6g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525