Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)4.5g13kcal0.4g0.8g0.9g0g
Sokeri 0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Pekoni (Dulano)56g144kcal10.1g1.8g10.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha180g299kcal34.2g0g18g0g
Soijakastike 8.1g4.9kcal0.4g0.8g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)2.3g4.5kcal0g1.1g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Siirappi, tumma14g43kcal0g10g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Porkkana 101g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Peruna, keskikokoinen 60g79g47kcal1.2g10.2g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 1125g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali428g90kcal5.1g14.5g0.9g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4095g1406kcal105.8g98.2g62g27.4g
Valittu annoskoko2048g703kcal52.9g49.1g31g13.7g
Annoskoko puolitettuna1024g351kcal26.5g24.6g15.5g6.9g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918