Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 25g19kcal0.5g3.9g0g0.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 25g178kcal0.2g0.1g20g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)25g32kcal2.7g0.1g2.2g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g25g150kcal5.2g1.6g13.5g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g34kcal0g8.2g0g0.1g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Puolukka 50g19kcal0.2g3.4g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g1221kcal17.8g123g71.8g3.2g
Valittu annoskoko205g611kcal8.9g61.5g35.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna103g305kcal4.5g30.8g18g0.8g
Arvot/100g100g298kcal4.3g30g17.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81866