Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 37g17kcal0.2g3.1g0.1g0.7g
Vispikerma Flora 20%47g103kcal1.4g2.3g9.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.8g0g0g
Valkuainen (100g)9g3.9kcal0.9g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g9g6kcal0.3g0g2.3g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen23g168kcal0g0g18.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana411g1070kcal10.8g120.6g61.2g2.6g
Valittu annoskoko205g535kcal5.4g60.3g30.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna103g267kcal2.7g30.2g15.3g0.7g
Arvot/100g100g261kcal2.6g29.4g14.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147