Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4.1g36kcal0g0g4.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha58g97kcal11.1g0g5.8g0g
Sipuli 15g4.4kcal0.2g0.7g0g0.2g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Täysjyväriisi 25g83kcal1.5g17.7g0.2g1.8g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.5g4.3kcal0.2g0.2g0.3g0g
Vesi73g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 29g30kcal1g5.2g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana412g512kcal28g48g21.4g6g
Valittu annoskoko206g256kcal14g24g10.7g3g
Annoskoko puolitettuna103g128kcal7g12g5.4g1.5g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316