Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Tomaatti 438g100kcal2.4g15.1g1.3g6.1g
Tomaattimurska 500g147kcal2.8g26.5g1g9.5g
Kookosmaito 500g1041kcal10.1g14g106.6g2.4g
Kalaliemikuutio 13g38kcal1.3g4.3g1.8g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri13g51kcal0g12.5g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g13g46kcal0.1g10.5g0.4g0g
Katkarapu 188g128kcal27.1g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4100g3391kcal90.8g177.8g251.8g40.4g
Valittu annoskoko2050g1696kcal45.4g88.9g125.9g20.2g
Annoskoko puolitettuna1025g848kcal22.7g44.5g63g10.1g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=175763