Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1050g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)350g63kcal6.3g6.3g1.1g7g
Sipuli 91g28kcal1.1g4.4g0.2g1.5g
Porkkana 140g46kcal0.9g7.8g0.3g3.6g
Peruna, vanha, kuorittu 140g107kcal2.6g21.7g0.3g1.4g
Parsakaali brokkoli 140g49kcal6.5g2.7g0.4g3.5g
Tomaattisose tomaattipyree 49g37kcal2.2g6.3g0.1g0.5g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g14g0.7kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Selleri, annos 50g70g10kcal0.7g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4102g695kcal41.8g104.8g5g35.2g
Valittu annoskoko2051g347kcal20.9g52.4g2.5g17.6g
Annoskoko puolitettuna1026g174kcal10.5g26.2g1.3g8.8g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958