Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 525g202kcal5.3g36.3g1.1g13.1g
Nauris 263g72kcal2.6g11g0.8g5g
Punasipuli, kuorittu, 100g149g40kcal1.9g7.1g0.3g2.5g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Rypsiöljy 49g434kcal0g0g49g0g
Vesi, vesijohtovesi 876g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 175g486kcal3.5g5.3g49g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4109g2504kcal29.4g125.2g200.6g42g
Valittu annoskoko2054g1252kcal14.7g62.6g100.3g21g
Annoskoko puolitettuna1027g626kcal7.4g31.3g50.2g10.5g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683