Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 38g13kcal0.2g2.1g0.1g1g
Parsakaali, keitetty, suolaa 19g6.5kcal0.9g0.4g0.1g0.5g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 28g6.7kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 19g4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g19g3.8kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl38g32kcal0.5g1.7g2.6g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g14g39kcal2.7g0g3.1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]19g62kcal5.1g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana413g341kcal20.6g13.6g21.4g5.6g
Valittu annoskoko207g171kcal10.3g6.8g10.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna103g85kcal5.2g3.4g5.4g1.4g
Arvot/100g100g83kcal5g3.3g5.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758