Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g6.2g20kcal0.6g4.7g0.1g0.7g
Linssi-punainen (raaka)8.9g27kcal2.2g4.4g0.1g0.8g
Juuriselleri 13g4kcal0.2g0.6g0g0.4g
Palsternakka 14g9kcal0.1g1.7g0.1g0.6g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Valkokaali keräkaali 47g13kcal0.6g1.9g0.1g1g
Lihaliemi laimennettu 13g2.4kcal0g0.4g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.2g3.7kcal0.1g0.2g0.3g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana413g217kcal8.4g32.4g5.4g8.6g
Valittu annoskoko206g108kcal4.2g16.2g2.7g4.3g
Annoskoko puolitettuna103g54kcal2.1g8.1g1.4g2.2g
Arvot/100g100g53kcal2g7.9g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251