Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 22g158kcal0.3g0.1g17.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 26g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Kaurahiutale 8.7g33kcal1.3g5g0.6g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.9g0.3g1g
Sokeri 32g128kcal0g31.5g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g44g51kcal1.2g1.7g4.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g7kcal0g1.7g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Mustikka metsä- 44g19kcal0.2g2.8g0.3g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana413g1056kcal17.6g126.2g51.4g6.6g
Valittu annoskoko206g528kcal8.8g63.1g25.7g3.3g
Annoskoko puolitettuna103g264kcal4.4g31.6g12.9g1.7g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.6g12.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932