Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 20g5.5kcal0.4g0.6g0.1g0.4g
Herkkusieni 13g2.1kcal0.3g0g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kiinankaali raaka 100g20g3.6kcal0.3g0.5g0.1g0.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1.7g0.3kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g4g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 11g3.5kcal0.1g0.6g0g0.3g
Voi 0.7g4.8kcal0g0g0.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Paprika, punainen4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 3.3g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g3.3g3.7kcal0.3g0.7g0g0.2g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl6.7g23kcal0.1g0.2g2.3g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g6.7g15kcal0.4g3.2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana413g143kcal4.4g13.8g7.2g4.8g
Valittu annoskoko207g72kcal2.2g6.9g3.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna103g36kcal1.1g3.5g1.8g1.2g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416