Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 997g631kcal29.9g47.8g34.9g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta332g1196kcal43.2g232.6g7g11.6g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 100g284kcal15.5g0.2g24.9g0g
Hiiva 50g37kcal6.5g0.5g0.2g3.4g
Voi 166g1205kcal2g0.7g135.1g0g
Tattarijauhot, annos 100g415g1470kcal29.1g315.6g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4120g9646kcal252.4g1194.8g420.8g30g
Valittu annoskoko2060g4823kcal126.2g597.4g210.4g15g
Annoskoko puolitettuna1030g2412kcal63.1g298.7g105.2g7.5g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599