Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow173g615kcal12.1g138.6g1.4g0g
Maito,kevyt (valio) 100g1443g664kcal46.2g69.3g21.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 58g73kcal6.4g0.2g5.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 192g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g4.8g0.5kcal0.1g0g0g4.1g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g192g554kcal12.9g116.2g3.3g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4128g3812kcal155.4g648.6g63.2g30.6g
Valittu annoskoko2064g1906kcal77.7g324.3g31.6g15.3g
Annoskoko puolitettuna1032g953kcal38.9g162.2g15.8g7.7g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157