Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit94g16kcal1.5g2.1g0.2g1.8g
Nakki, keskiarvo 23g52kcal2.6g0.3g4.6g0g
Flora margariini 60, annos 10g5.6g30kcal0g0g3.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Aurajuusto5.6g19kcal1.1g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana414g317kcal16.4g18.8g19.8g4g
Valittu annoskoko207g159kcal8.2g9.4g9.9g2g
Annoskoko puolitettuna104g79kcal4.1g4.7g5g1g
Arvot/100g100g77kcal4g4.5g4.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140